חברים יקרים,
כפי שרובכם יודעים, בשנים האחרונות התרחבה הפעילות של אג’יק-מכון הנגב באופן משמעותי. בשעה שאנו ממשיכים להיות נטועים בביתנו בנגב, התכניות שלנו מתרחבות ברמה הארצית והבינלאומית, והפעילות גדלה מדי שנה, בקצב איטי, אך יציב.
תכנית “טליעה”, שנת התנדבות והכנה ללימודים אקדמיים לצעירות וצעירים בוגרי תיכון, היא דוגמא לסיפור הצלחה של תכנית שהחלה בנגב והתרחבה ליתר חלקי הארץ. בסתיו האחרון התכנית החלה לפעול בשני ישובים בגליל, סכנין ומג’דל כרום, שהצטרפו לרהט, חורה, שגב שלום, כפר קאסם, קלנסואה, שפרעם ועילוט, וכיום התכנית פועלת בתשעה יישובים ערביים ברחבי הארץ, עם מספר שיא של 178 משתתפות ומשתתפים.
“טליעה” מציעה מגוון פעילויות ותכנים לצמיחה אישית ואקדמית. המשתתפים מתנדבים ארבעה ימים בשבוע בבתי ספר יסודיים בקהילותיהם, ויומיים עוברים סדנאות וקורסים שמכינים אותם ללימודים. משתתפי התכנית מהווים חלק מארגון הנוער הארצי של אג’יק-מכון הנגב, “שביבת אג’יק”, ומשמשים כמדריכים בארגון. הפעילויות של “טליעה” ושל ארגון הנוער “שביבת אג’יק”, שהוא ארגון הנוער הראשון בחברה הערבית, הופכות למרכזיות ואף משנות חיים עבור הצעירים בישובים, המדריכים משמשים כמודלים לחיקוי עבור בני הנוער בקהילותיהם, ובמיוחד עבור הנערות. בסה”כ משלבות התכניות של “שביבת אג’יק” קרוב ל- 5,000 תלמידי בי”ס ברחבי הארץ באמצעות הדרכה ותכניות התנדבות, שיוצרות מהפך של ממש בקרב צעירות ונוער בחברה הערבית בישראל. כאשר הם מסיימים את התכנית וממשיכים בלימודיהם, בוגרות ובוגרי “טליעה” מצוידים בכלים, ניסיון וביטחון עצמי, שנותן להם בסיס להצלחה בקריירה ובשירות קהילותיהם, ויסייעו להם לתפוס את מקומם כמנהיגים עתידיים.
חשוב לנו לציין כי בכל היישובים בהם אנו פעילים אנו מתקבלים בברכה, וזוכים לשיתוף פעולה לא רק מצד התושבים והצעירים, אלא גם מצד הרשויות המקומיות והארגונים השותפים. שאיפתנו היא כי בעשור הקרוב יהיו קבוצות פעילות של “טליעה” בכל קהילה ערבית מרכזית בישראל וקבוצות משותפות בערים המעורבות.
חנוכה, חג האור, הוא הזדמנות טובה להציג בפניכם חלק מהצעירות והצעירים שמובילים את “טליעה” בשטח, ומביאים אור של תקווה והעצמה לקהילותיהם ברחבי הארץ. אנו מאמינים שהן “טליעה” והן התכניות האחרות של אג’יק-מכון הנגב ימשיכו לגדול ולהתרחב ויאירו עוד ועוד יישובים בכל רחבי הארץ.
בברכת חג חנוכה שמח,
ח’יר אלבז ואריאל דלומי
מנ”כלים שותפים
80% מבוגרי “טליעה” ממשיכים ללימודים אקדמיים ולתעסוקה
50% מהמימון של “טליעה” הוא ממשלתי